18 April, 2024

Goedemorgen Donderdag || Goedemorgen Fijne Donderdag || Goedemorgen Donderdag Plaatjes

Hallo vrienden, welkom op onze website Mixing Images. Mijn naam is Vikas Yadav. Vrienden, het bericht van vandaag wordt heel bijzonder. In de post van vandaag gaan we het hebben over - Goedemorgen Donderdag, Goedemorgen Fijne Donderdag, Goedemorgen Donderdag Plaatjes, Goedemorgen Plaatjes. Dus laten we beginnen met het bericht van vandaag.

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Donderdag

Goedemorgen Fijne Donderdag

Goedemorgen Fijne Donderdag

Goedemorgen Fijne Donderdag

Goedemorgen Fijne Donderdag


Het Verhaal Van De Vos En De Geit Met Moraal Voor Kinderen


In een afgelegen jungle droogden de rivieren en beken op door de bosbranden, en al het water dat erin achterbleef was ongeschikt om te drinken. De bosdieren die aan de brand wisten te ontsnappen, hadden geen andere keus dan behoedzaam een klein dorpje in de buurt binnen te gaan op zoek naar water en voedsel.

Op een dag sloop een dorstige vos het nabijgelegen dorp binnen om zijn geluk te beproeven bij het vinden van wat water om te drinken. De vos liep rond in het dorp, maar kon geen enkele druppel water vinden om te drinken.

Teleurgesteld keek de vos naar de lucht om te kijken of er enig teken van regen was. Het enige wat de vos zag was de heldere maan die leek te glimlachen om zijn ellende. De vos bleef lopen en lopen en kwam tot zijn grote verbazing een oude waterput tegen.

"Goed! Kijk eens wat we hier hebben?!” riep de vos uit en liep naar de oude put, terwijl hij naar de maan keek en grijnsde.

Op het moment dat de vos zijn hoofd naar beneden boog om het water in de put te drinken, verloor hij de controle en viel met een plons in de diepe put. Hij deed zijn best om eruit te komen, maar al zijn inspanningen waren tevergeefs. Hij had geen andere keuze dan te wachten tot er 's ochtends iemand kwam die hem uit de oude put zou helpen.

De volgende ochtend bij zonsopgang hoorde de vos iemand vragen: "Waarom bent u in de put, meneer Fox?"

De vos keek op en zag een onschuldig uitziende geit.

De vos dacht een tijdje na en antwoordde toen listig: “Oh! Ik probeerde zoveel mogelijk water te drinken uit deze oude bron. Dit is het beste water dat ik ooit in mijn hele leven heb geproefd. Mijn liefste, waarom probeer je het niet?

De dorstige geit volgde wat de sluwe vos zei en sprong in de put om naar hartenlust het water te drinken. Het volgende moment bevond de geit zich in dezelfde moeilijke situatie als de vos.

De onschuldige geit vroeg aan de vos: ‘Hoe komen we hier weg?’

"Ik heb een uitstekend idee," zei de sluwe vos, "Ga jij op je achterpoten staan, dan klim ik op je sterke hoorns en kom ik uit de put. Dan zal ik jou ook helpen naar boven te klimmen”.

De onschuldige geit deed wat hem werd opgedragen, en de sluwe vos klom uit de oude put en rende weg zonder zelfs maar een moment om te keren.

Voordat hij wegliep, zei de sluwe vos tegen de onschuldige geit: "Als je intelligent genoeg was geweest, zou je er nooit in zijn gekomen zonder na te denken over hoe je uit deze oude put zou komen."

De arme geit werd in de put geslagen.


Samenvatting Van Het Verhaal


Er was eens een vos op zoek naar water. De vos had veel dorst en kwam in een dorp een oude waterput tegen. Hij probeerde in de put te kijken om te zien of er water in zat, en de vos moest op de muur van de put springen om naar binnen te kijken. De vos gleed uit, viel in de put en dronk het water. Nu had hij moeite om uit de put te komen, omdat hij niet hoog genoeg kon springen. Hij moest de hele nacht wachten voordat hij hulp kreeg van iemand.

Er kwam toevallig een geit langs de put en zag de vos erin vastzitten. De vos bedacht meteen een sluw idee om deze kans in zijn voordeel te gebruiken. Hij zei tegen de onschuldige geit dat het water in de put erg verfrissend was en zei dat hij erin moest springen en ervan moest genieten. De geit sprong in de put, dronk het water op en viel in de val van de vos. Vos en de geit waren nu allebei in de oude put gestrand.

De geit vroeg de vos hoe hij uit de put kon klimmen. De vos zei dat hij op de rug van de geit zou klimmen en naar buiten zou gaan en de geit dan ook zou helpen eruit te klimmen. De geit stemde opnieuw toe zonder er twee keer over na te denken, en de vos klom vervolgens op de rug van de geit en kon uit de put komen.

Toen de vos eenmaal uit de put was, begon hij weg te lopen. De vos zei tegen de geit dat hij een manier had moeten bedenken om uit de put te klimmen voordat hij erin sprong. De onschuldige geit had nu zelf hulp nodig.


Moraal Van Het Verhaal


De moraal van het ‘FVos En De Geit’-verhaal is: ‘Kijk voordat je springt. Loop niet zomaar ergens blindelings tegenaan zonder na te denken.”

In dit korte verhaal met moraal springt de onschuldige geit in de put zonder er twee keer over na te denken en blindelings op de sluwe vos te vertrouwen dat het water zoet is. Hij bedacht geen manier om uit de put te klimmen voordat hij sprong en werd daarom in de put geraakt. Opnieuw viel hij voor de woorden van de sluwe vos door hem te vertrouwen en hem uit de put te helpen. Toen de vos eenmaal uit de put was door op de rug van de geit te klimmen, liep hij weg zonder de geit te helpen uit de put te komen.


Laatste Woord

Beste vrienden, ik hoop dat jullie dit bericht van ons leuk vonden. Als je dit bericht van ons leuk vond, deel ons bericht dan met je vrienden. En deel op sociale media. En laat ons in de reacties weten hoeveel je het bericht leuk vond. Vergeet niet commentaar te geven.

0 Please Share a Your Opinion.:

If You Have Any Doubts. Please Let Me Know.